Google Analytics får søppelbøtte

Søppelbøtte i Google Analytics

28 jan 2015 Google Analytics får søppelbøtte

Har du mistet data i Google Analytics? Fortvil ikke, nå ruller Google Analytics ut en søppelbøtte som lar deg gjenopprette tapt data!

Google Analytics får søppelbøtte som du finner i Administrator-panelet.

Google Analytics får søppelbøtte

 

Å miste data kan være et stort problem spesielt hvis det ikke er mulig å hente de tilbake. Dette har vært tilfelle i Google Analytics helt frem til nå.

Google Analytics er for mange bedrifter helt sentralt i å måle og se hvordan nettsiden gir verdi. Det gjør at tap av viktige data kan få store konsekvenser.

Mange har derfor etterspurt muligheten til å hente tilbake data og et sikkerhetsnett som gir deg muligheten til å angre og hente tilbake eventuelle feil som er gjort. Nå har Google svart med å lansere en “søppelbøtte” i Google Analytics.

Les også: Hvorfor trenger du webanalyse?

35 dager

Søppelbøtten vil ta vare på når du sletter kontoer, områder og profiler i opp til 35 dager. Etter 35 dager vil det derimot bli slettet for godt og ikke lengre være synlig i søppelbøtten.

Fra 27. januar vil Google Analytics starte å sende det du sletter i søppelbøtten din. Dette selv om du ikke ser eller har tilgang til søppelbøtten din helt enda.

Ønsker du å hente noe tilbake som du slettet markerer du det inne i søppelbøtten og trykker på “Gjenopprett”.

Her finner du søppelbøtten

Google Analytics starter å rulle ut søppelbøtten 27. januar og i løpet av noen uker skal dette være tilgjengelig hos alle.

Du vil finne søppelbøtten din under Administrator i menyen helt øverst. Deretter vil søppelbøtten ligge på Konto-nivå helt til venstre (se bildet øverst).

Trenger du hjelp eller kurs finner du Kurs i Google Analytics her.

Avatar
synlighet
wordpress@synlighet.no