Gjør YouTube-videoene dine interaktive med «sponsede kort»

YouTube på en iPad på en laptop

17 nov 2015 Gjør YouTube-videoene dine interaktive med «sponsede kort»

Du har kanskje allerede sett sponsede kort på en YouTube-video? Sponsede kort er kanskje det viktigste gratis-verktøyet du kan bruke på YouTube. Her får du se hva sponsede kort er og hvordan du bruker det!

YouTube-annonse-1

YouTube kommer stadig med nye oppdateringer til annonseformatene sine. En av årets nyvinninger er «sponsede kort» eller «cards» som lenker videre til annet innhold fra videoen din. Dette er en forbedring av de tidligere «annoteringene» hvor du kunne lenke til videoer eller kanaler på YouTube, men ikke til andre nettsider. YouTube-brukere oppfattet dette som litt støyende.

Sponsede kort fungerer både på desktop og mobil, en  god ting siden mer enn halvparten av alle YouTube-visninger kommer fra mobil.

annotasjoner på youtube

 

Med sponsede kort kan du vise seeren innhold som er relevant i forhold til videoen og få seerene dine til å utføre en handling i etterkant eller i løpet av visningen. Om du selger interiørprodukter, kan du vise fram ulike møbler i  YouTube-videoen og lage et sponset kort med bilde og pris for hvert av produktene du ser på i videoen. Hvert kort kan linke direkte til produktsiden på nettstedet ditt.

Hvis du har gjort jobben din godt, og seerne liker det de ser i videoen, kan de klikke på det sponsede kortet og kjøpe produktet med en gang. Her kan du altså potensielt få brukeren til å gå gjennom hele kundereisen i én og samme video!

 

Du legger enkelt til sponsede kort i YouTube-videoen din ved å klikke «rediger» på videoen i videobiblioteket til YouTube-kanalen din:

Kort i YouTube

Deretter velger du hvilken korttype du vil bruke:

Hvor velger du kort på YouTube

 

Når du nå skal lage dine egne sponsede kort, må du tenke på når i videoen du skal vise det sponsede kortet. Ofte vises lenker videre på slutten av videoen, men du kan bestemme selv når du vil at kortet skal «poppe» fram for seeren.

Hvis du vil vise fram flere produkter i videoen, bør du legge inn kortvisninger på de tidspunktene i videoen hvor produktene vises fram.

Er du usikker på hvor du skal plassere kortet? Da kan du bruke YouTube Analytics-verktøyet til å se hvor i videoen folk flest detter av. Ser 90% av seerne hele videoen? Da kan du likså godt prøve å sette det sponsede kortet på slutten av videoen.

 

YouTube-Analyseverktøyet

Her får du et eksempel på en video som bruker sponsede kort. Dette er en av Synlighets videoer fra frokostmøte i høsten 2015. Ved å bruke sponsede kort har seeren nå mulighet til å enkelt registrere seg på neste frokostmøter etter å ha sett videoen ferdig.

 [youtube id=»CHxJNhvoehw» width=»560″ height=»315″ autoplay=»no» api_params=»» class=»»]

 

NB: Husk at hvis du vil lenke til et godkjent nettsted må dette være tilknyttet og verifisert mellom YouTube-kanalen og nettstedet ditt. Dette gjøres i avanserte kanalinnstillinger, hvor du verifiserer nettstedet du vil lenke til, ved å legge det til i Google Search Console.

verifiser

 

Har du lyst til å vite mer om hvordan du skal bruke YouTube?
Meld deg på neste YouTube-kurs her!

Thomas Lien
Thomas Lien
thomas.lien@synlighet.no

Performance marketing konsulent med kompetanse innen PPC-annonsering og nye medier.