Bruker du video på nettsiden din?

trykke på play knapp

07 okt 2016 Bruker du video på nettsiden din?

Det er flere grunner til å bruke video på nettsiden din, avhengig av hva du bruker nettsiden din til. Gode tekster er selvfølgelig viktig, men video kan være ekstremt nyttig for å drive konverteringer og tilby informasjon til brukerne dine. Om du bruker video riktig på nettsidene dine kan du oppleve høyere engasjement fra brukerne, bedre konverteringsrater og få en bedre relasjon til kundene dine. Her er noen viktige grunner til å bruke video på din nettside!

Reduserer bounce rate

En undersøkelse fra Wistia viste at brukerne leser ca. 20 % av ordene på en tekstside, mens en 30 sekunders video ble sett ferdig ca. 90 % av gangene.  Brukerne holder seg lenger på siden, som gir merkevaren din mer tid til å synke inn. Dette kan også bidra til å gi nettsiden bedre organisk rangering, da tid brukt på siden kan indikere godt innhold for Googles algoritme. Apropos rangering:

Booster SEO

Landingssider med video kan ha 53 % større sjanse for å vises på Googles førsteside. Søkeresultater som inkluderer video har en 40 % høyere klikkrate i søkeresultatet enn resultater uten. Det er også lurt å SEO-optimalisere YouTube-videoer for å få brukere til å klikke på dem om de vises i Google-søk.

Hvilken av disse ville du klikket på?

videoigoogle_thomaslien_okt2016

 

Vis fram produkter og tjenester

Nettbutikker har lenge brukt bilder for å vise fram produktene sine til potensielle kunder. En video for det samme produktet vil kunne gi kunden mer informasjon og viser produktet i bruk – enten det gjelder modeller som viser fram hvordan klærne faktisk sitter, en produktomtale av en telefon, eller en kort videogjennomgang av et komplisert CRM-system. En kort video kan være visuell og informativ, sammenlignet med en lang og komplisert beskrivelse av et produkt.

Aktiver mobilbrukerne

Å lese lange artikler på en liten skjerm er ikke noe som passer for alle. I tillegg kan nettsidene være dårlig optimalisert for mobil eller lastes ned tregt. I dagens samfunn, hvor oppmerksomheten til brukerne blir stadig kortere, vil folk gjerne spare tid der de kan. Over 40 % av shoppere på nett foretrekker å få informasjon visuelt framfor gjennom tekst, så å tilby brukerne den samme informasjonen via video kan være forskjellen på en “bounce” og en konvertering.

Merkevarebygging og personlig kontakt

Folk kjøper ofte merkevarer de stoler på. Ved å bruke ansatte, og eventuelt kunder, i videoene, øker tilliten mellom bruker og avsender. Fortell om bedriften eller organisasjonen, hva er deres visjon, hvorfor skal kundene velge dere? Følelser spiller en stor rolle når vi tar avgjørelser, så å bruke lyd og levende bilder er en god måte å påvirke folks følelser i positiv retning. Forbindelsen dere oppretter med kundene er en av grunnene til at de kommer tilbake til nettsiden. En målbar handling for å sjekke om det skjer en utvikling på nettstedet, er å se om andel salg fra returnerende besøk etter hvert øker på sider der du har video.

Returnong visitor kakediagram i Google Analytics

Ønsker du flere tips til hva du kan gjøre på nettstedet for å øke antallet konverteringer eller salg? Ta kontakt med våre eksperter på konverteringsoptimalisering!

 

 

Thomas Lien
Thomas Lien
thomas.lien@synlighet.no

Performance marketing konsulent med kompetanse innen PPC-annonsering og nye medier.